TJÄNA PENGAR
- BLI OMBUD

Rör du dig bland mycket böcker - besöker antikhandlare, loppmarknader, antikvariat? Bli ombud för oss!


Genom att bli ombud får du våra uppdaterade desideratalistor kontinuerligt. I dem ser du vad vi å kunders vägnar söker. Hittar du en bok någonstans, så kan du anmäla det här. Vi kontaktar boksökaren och nappar hen, hör vi av oss till dig. Du skickar oss boken och vi betalar dig.

Anmäl dig att bli ombud nedan...

Jag vill bli ombud!


Vad är finndinbok.se?

finndinbok.se är ett verktyg för att finna böcker. Här kan du registrera en bok du söker efter, så gör vi och våra ombud en aktiv sökning och rapporterar till dig så snart vi har funnit boken. Det hela är enkelt men effektivt, vi finner ungefär 70% av inlagda sökningar!  

Det är inget köptvång, utan du får besked om pris, skick etc och har chansen att tacka nej eller ja. 

Vad är inte finndinbok.se?

Här kan du inte göra direkta sökningar hos ombud eller antikvariat, utan här lägger du upp sökningar på böcker som du antingen själv inte har tid att aktivt söka efter eller inte har hittat hos antikvariat. Vi kan inte skaffa fram böcker till imorgon; som snabbast tar det ungefär en 5-10 arbetsdagar, men många gånger tar det också betydligt längre tid. Böcker som är svårfunna kan ta månader och år att finna, men vi ger inte upp

Så fungerar det

Tjäna pengar på att agera ombud och ambulerande bokhandlare

Anmäl dig nedan

Du får då med jämna mellanrum aktuella desideratalistor från oss per epost. Så länge en bok ligger kvar på listan, är den av intresse för boksökaren.

Du söker böckerna

Du besöker alla ställen där antikvariska böcker cirkulerar och med listan i hand blir det enkelt att se om det finns böcker som efterfrågas. Vi rekommenderar att du håller koll på antikhandlare och loppmarknader - där kan du finna böcker till bra priser. Och eftersom böckerna där sällan tas om hand på ett bra sätt, katalogiseras etc, så blir de inte sökbara på nätet och du kan finna guldkorn.

Du finner en bok

När du finner en bok anmäler du det till oss via vårt formulär här. Vi tar kontakt med boksökaren och om hen nappar på erbjudandet, så hör vi av oss till dig och ber dig att införskaffa och skicka oss boken.

När du finner en bok kan du fråga försäljningsstället ifall du får lägga undan boken ett par dagar, för säkerhets skull. Det vore ju synd om boken hinner bli såld till någon annan innan boksökaren hinner svara.

Du skickar oss boken

När du införskaffat boken skickar du den till oss med frisvar - vi står för portokostnaden. I försändelsen lägger du med en betalningsanmodan (om du är privatperson) eller en faktura (om du driver företag) med ditt pris till oss, vilket kontonummer vi ska betala till, samt ditt namn och din adress. 

Vilka är vi?

finndinbok.se drivs av h:ström - Text & Kultur AB. Vi driver ett av Norrlands största antikvariat och har under 20 år bedrivit jakt efter böcker. 

ANTIKVARIAT      VILLKOR      OM OSS    KONTAKTA OSS

h:ström - Text & Kultur AB
Skiftesvägen 6, 903 54 Umeå
[email protected] | 090 145 405